Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Kde je možné v Praze chovat včely?
Pondělí, 23. březen 2015 13:21
Kde je možné v Praze chovat včely?

Příroda se začíná probouzet ze zimního spánku. Vše se začíná pomalu zelenat i kvést a to nejen mimo města, ale i v Praze, která patří k nejzelenějším evropským metropolím. Díky drobným zahrádkářům, profesionálním firmám starajících se o veřejnou zeleň a v neposlední řadě nenápadným pomocníkům - včelkám, se v naší metropoli nachází stovky druhů květin, keřů i stromů. Ale právě včel v dnešní době ubývá.

Celý článek...
 
Premiéra nového českého filmu Lovci a oběti již brzy v kinech
Sobota, 14. březen 2015 12:24
Premiéra nového českého filmu Lovci a oběti již brzy v kinech

Život si pro velkou část mladých lidí připravil trnitou cestu, na které se snadno mohou dostat do dluhů. Co ale dělat, když se v nich ocitnou? Možná Vám napoví v novém českém filmu Lovci a oběti, který čerpá ze skutečných příběhů a životních situací a zachycuje problémy dnešních lidí. Na jedné stráně láska, na druhé straně tvrdá realita života současné společnosti.

Celý článek...
 
Z Poeziomatu dnes poprvé zazní české básně
Pondělí, 02. březen 2015 07:12
Z Poeziomatu dnes poprvé zazní české básně

České verše nemusíte číst pouze v knížkách. Kavárník Ondřej Kobza oživí centrální vinohradské náměstí, krom piana či šachového stolku s figurkami, jukeboxem na básně. Dnes poprvé bude v 16 hodin na náměstí Míru na Praze 2 nainstalován „Poeziomat“. Umístění dalšího venkovního vynálezu si nenechá ujít ani starostka městské části Praha 2 Jana Černochová.

Celý článek...
 
V pražské zoo již znají pohlaví velemloků čínských
Úterý, 17. únor 2015 13:25
V pražské zoo již znají pohlaví velemloků čínských

Včera se v pražské zoo dozvěděli výborné zprávy. Při návštěvě německého veterináře a vědce Thomase Hildebrandta, předního evropského odborníka na ultrazvuk zvířat, se podařilo odhalit pohlaví největších obojživelníků světa, velemloků čínských. Určit jejich pohlaví je velmi náročné a takřka jedinou možností je použití právě ultrazvuku. Dospívající mláďata by se tak mohla v příštím roce postarat o rozšíření chovu.

Celý článek...
 
Národní zemědělské muzeum nabízí zvýhodněné rodinné vstupné
Středa, 28. leden 2015 07:26
Národní zemědělské muzeum nabízí zvýhodněné rodinné vstupné

Blíží se pololetní a jarní prázdniny a je tedy čas přemýšlet, kam by mohla rodina vyrazit na výlet či strávit volný čas. Národní zemědělské muzeum (NZM), přichází v těchto dnech s novinkou. Od února zavádí rodinné vstupné pro dva dospělé a neomezený počet dětí ve věku do 15 let. Po dohodě s městskou částí Praha 7 se tak stalo prvním pražským muzeem, které zvýhodněné vstupné poskytne. Při návštěvě tak rodina zaplatí 220 Kč.

Celý článek...
 
Mládě klokana horského je už k vidění v pražské Zoo
Sobota, 17. leden 2015 09:53
Mládě klokana horského je už k vidění v pražské zoo

Jestli se zrovna o víkendu chystáte k návštěvě zoologické zahrady v pražské Troji, možná budete mít štěstí a uvidíte mládě klokana horského. Příjemné počasí, teploty nad nulou a občasné sluníčko jej totiž přiměly opustit matčin vak a objevovat svět. K vidění je v horní části areálu.

Celý článek...
 


Strana 5 z 31